Intézményünk idén 15. alkalommal rendezte meg a Fogyatékos emberek világnapja alkalmából intézményi gálaműsorát – ezúttal meghittebb keretek között az intézmény falain belül.

Ez a nap nem valami hiányáról szól, hanem az élet tiszteletéről. Arról, hogy hálásak vagyunk ezekért a gyermekekért, akik színpadra léptek. Hiszen azzal, hogy ők megszülettek, és köztünk élnek, egy csodát hoztak a családjuk és a társadalmunk életébe. Talán túlzás nélkül mondhatom, hogy mind a szüleiknek,nagyszüleiknek mind pedig nekünk a pedagógusaiknak nagy tanítómesterek ők. Mert megtaníttatnak másképp nézni a világot, megmutatnak egy új perspektívát nekünk. Ebben az új perspektívában pedig nem az a hangsúlyos, hogy mi nincs, hanem az, hogy ami van, azzal jól tudjunk bánni, azt tudjuk még fényesebbre csiszolni. Hiszen mindannyiunkban van valamiféle hiányosság, valamilyen tudás hiánya, de mégsem ezt hangsúlyozzuk a mindennapokban, hanem azt szeretné mindenki megmutatni magából, különösen a mai kirakatvilágban, ahol a közösségi oldalakon éljük az életünket, amiben jó, amiben tündököl. Mert az élet tisztelete azt jelenti, hogy a születés és a halál végpontjai között úgy bánunk egymással, hogy érdemes legyen a világon élni.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni mindazoknak, akik fényesebbé varázsolták ezeket a napokat: A K& V Kft , az Ajándékdoboz Alapítvány és a Detki Keksz  segítségével tanulóink gazdag édességcsomagokat kaptak a Mikulástól és a gála napján is! A gála nem valósulhatott volna meg Gyöngyös város Önkormányzatának támogatása nélkül, melyért rendkívűl hálásak vagyunk!

Városom, szeretlek Egyesület jóvoltából egy gyönyörű karácsonyfát is állíthattunk, és tanulóink olyan zenei élményt kaptak, amelyről napokig mesélnek. Hálás köszönet minden adományért!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .