Megvalósítás ideje: 2019. október 22.

2019. október 22.-én tartottuk a súlyos és halmozottan sérült gyerekek és szüleik közös kirándulását a Mátrai Móka Játszóház és Szabadidőközpontban

A programban részt vett: 25 gyerek és 24 gyógypedagógus és szülő

Résztvevők összesen: 49 fő

Az esemény megszervezésével célunk volt az értelmileg akadályozott gyerekek és a súlyos és halmozottan fogyatékos gyermekek elfogadásának elősegítése. Az érzelmileg is terhelt szülők feltöltődése érdekében szerveztük meg Játszóházi programunkat.  A szabadidős programot szülőknek, gyerekeknek és gyógypedagógusoknak szerveztük.

A programban részt vevő gyermekek speciális segítséget igényelnek szükségleteik kielégítésére, az emberi, a dologi világhoz való viszonyuk kialakítása és a társadalom életében való aktív részvétel során. Fontosnak tartottuk, hogy a szabadidő eltöltésének egy új módjával ismertessük meg őket.

Ennek megvalósításához illeszkedik a választott program.

A program megszervezése:

  • a szülők tájékoztatása a programról, személyes beszélgetések során
  • a program elemeinek aktualizálása, lehetőségek felkutatása.

A megvalósítás során a kis közösség tagjai felkeresték a Mátrai Móka Játszóház és Szabadidőközpontot ahol gyermek, szülő és pedagógus együtt szórakozhatott biztonságos feltételek között. A rengeteg játék minden tanulónk számára biztosította kellemes szabadidő eltöltését. A játék konyha a lányok körében volt népszerű. A nagy többség azonban a járműveket és a csúszdákat próbálta ki a délelőtt folyamán számtalanszor. Mindenki megtalálta a gyermeke számára a legjobb kikapcsolódási formát.

A program megvalósításához a következő szolgáltatások igénybevételére volt szükség:

  • Személyszállítás: Volánbusz Zrt.
  • Mátrai Móka Játszóház és Szabadidőközpont, Mátrai Móka Játszóház és Szabadidőközpont, 3200 Gyöngyös, Szurdokpart út 52.