Kezdőlap » Pályázatok » EFOP-3.1.6-16-2017-00013 A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése a Hatvani Tankerületben

Koronavírus tájékoztató

Koronavírus fertőzésen átesett: 7 fő intézményi dolgozó

Koronavírus fertőzött intézményi dolgozó jelenleg: –

Koronavírus fertőzött tanuló: –

Karanténban van: –

EFOP-3.1.6-16-2017-00013 A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése a Hatvani Tankerületben

A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése a Hatvani Tankerületben címmel indult projekt egy gyöngyösi és egy hatvani általános iskolában. A megvalósításra 90 millió Ft támogatást nyertek az intézmények a sajátos nevelési igényű tanulók integrációjára, a program 2021. februárjáig tart.

A támogatásban részesülő intézmények a Hatvani Lesznai Anna Óvoda, Általános Iskola, szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény valamint a gyöngyösi Petőfi Sándor Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. A program kedvezményezettjei, a sajátos nevelési igényű diákok egy csoportja a súlyosan, halmozottan fogyatékos gyerekek, akik állandó felügyeletet, megsegítést igényelnek. Ellátásuk 1993 –ig kimondottan fizikai szükségletek kielégítésére irányult, de ezt követően a köznevelésre való beillesztés a megmaradt funkciókra történő fejlesztés került előtérbe – mondta a Hatvani Tankerület igazgatója.

Módszerek kidolgozása, elterjesztése, a gyógypedagógiai intézmények szakmai szerepének megerősítése, konduktori hálózat megerősítése a további cél. A gyöngyösi intézménynek ez a forrás nagyon sokat segít – tudtuk meg az igazgatótól.

A hatvani intézményben is többek között terápiás eszközök, alternatív eszközök vásárlására, tanfolyamokon és kirándulásokon való részvételre fordítják az összeget.

A nyár folyamán megtörténik a szakmai, módszertani anyagok elkészítése, szeptembertől pedig a megvalósítás is megtörténik. A két intézmény 90 millió Ft támogatásból valósíthatja meg a projektet.

Forrás: Gyöngyösi Tv

Gyöngyösi Petőfi Sándor Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola 2022